به گزارش تیتر گیلان، حدود ۱۰ سالی هست که طرح بسیج ملی تغذیه سالم بهمنظور پیشگیری از بروز بیماریها در کشور اجرا میشود.
با شیوع بیماری کووید ۱۹، طرح بسیج ملی تغذیه سالم برای مقابله با کرونا همزمان با سراسر کشور از ۱۵ دیماه در گیلان آغازشده است.
به گفته دکتر آبتین حیدرزاده، طرح بسیج ملی تغذیه سالم که حدود یک هفته از آن گذشته تا ۳۰ دیماه به مدت ۱۵ روز اجرایی خواهد شد.
به گفته وی، هدف اصلی طرح بسیج ملی تغذیه سالم، بالا بردن آگاهی، نگرش و البته بهبود رفتار و عملکرد تغذیهای مردم و مسئولین است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلا معتقد است، مسؤولان در طرح بسیج ملی تغذیه سالم باید سیاستگذاریها را بهگونهای بچینند که نگاهشان به واردات و صادرات سلامتمحور باشد.
البته تأمین امنیت غذایی و تلاش برای فراهم آوری سفرهای سالم برای آحاد جامعه از دیگر رویکردهایی است که باید تصمیمسازان و تصمیم گیران به آن توجه کنند.
نگاه دیگر طرح بسیج ملی آنچه در سیاستگذاریها به آن تأکید شده پرهیز از مصرف غذاهای کنسروی و فستفودها و چرخاندن سلایق به سمت غذاهای خانگی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان میگوید که در طرح بسیج ملی تغذیه سالم سبزیجات جایگاه ویژهای دارند و فستفودها و غذای کنسروی جایگاهشان بسیار کمرنگ است.
اکنون در طرح بسیج ملی تغذیه سالم رویکردها به سمت اصلاح عادت غذایی و تغییر نگرش غذا از فستفودها به سمت غذای خانگی تغییر پیداکرده و به نظر میرسد باگذشت یک دهه از این طرح، توجهات همهجانبه نسبت به آن باید ادراکی و منطبق بر شاخصهای سلامت باشد.
گفتهشده یکی دیگر از توجهات طرح بسیج ملی تغذیه سالم، سالم نگهداشتن کودکان و سالمندان است.
طرحی را که اکنون وزارت بهداشت برای یازدهمین سال پیاپی در دست اجرا دارد با تکیهبر مصرف غذای سالم و پرهیز از فستفودها سلامت کنونی و آینده افراد را تضمین میکند.
انتظار است با تغییرات اساسی که در رژیم غذایی ایجاد میشود، نهتنها در شرایط کرونایی بلکه در تمام دوران پساکرونا نیز جامعهای سالم و با سطح ایمنی بالا داشته باشیم.
انتهای پیام/