به گزارش تیتر گیلان، ایران و ازجمله گیلان، خواستگاه و رویشگاه گل محمدی است که مردمان منطقه با پرورش و تولید گل و فرآوری آن، سهم قابلتوجهی در رونق تولید و اشتغال دارند.
شفت و گل سرسبد آن – روستای گیلده- ازجمله مناطقی است که طی سالهای اخیر توجه به پرورش گل و فرآوردههای آن موردتوجه قرارگرفته و توانسته با طی سالهای اخیر در افزایش سطح زیر کشت و بهرهوری رشد و توسعه داشته باشد.
در حال حاضر ۱۵ روستا در شهرستان شفت با ۸۰ بهرهبردار، به کشت و کار و پرورش گل محمدی مشغول هستند که نشان میدهد شفت ظرفیت بسیار خوبی در حوزه تولید گل محمدی و صنایع تبدیلی و تکمیلی دارد.
فعالیت ۱۵ کارگاه سنتی و نیمه سنتی در شفت
تولید گلاب و فرآوری عرقیات نیازمند کارگاه موردنیاز است. در حال حاضر در شهرستان شفت ۱۳ کارگاه گلابگیری بهصورت سنتی و ۲ کارگاه بهصورت نیمه سنتی فعالیت دارند و به تولید ۷ هزار لیتر گلاب و عرقیات در این شهرستان میپردازند.
صالح محمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان میگوید: شهرستان شفت در تولید گل محمدی و گلابگیری با دارا بودن بیشترین سطح زیر کشت، رتبه اول را در استان گیلان به خود اختصاص داده است.
در حال حاضر سطح زیر کشت گل محمدی در شهرستان شفت، ۳۰ هکتار بوده که پیشبینی میشود بالغبر ۶۰ تن محصول تر باارزش اقتصادی ۳۰ میلیارد ریال از باغات شهرستان برداشت شود.
فعالیت بیش از ۲۵۰۰ بهرهبردار گل محمدی در گیلان
البته این را هم باید گفت که شفت تنها شهرستان پرورشدهنده گل محمدی نیست. آنگونه که رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان اعلام کرده، تعداد بهرهبرداران گل محمدی در استان بیش از دو هزار و ۵۰۰ بهرهبردار هستند.
علاوه بر شفت، ارتفاعات رودسر، املش، سیاهکل، رودبار، تالش و آستارا مناطق مستعدی برای کشت گل محمدی در گیلان دارند و در این صنعت کشاورزی پایه، مشغولاند و پیشبینی میشود در سال جاری بالغبر ۱۸۵ تن گل محمدی در ۱۲۱ هکتار باارزش اقتصادی ۹۳ میلیارد ریال در گیلان برداشت شود.
نیاز مبرم گلابگیری به احداث کارگاه صنعتی
یکی از نیازهای جدی گل محمدی، احداث کارگاه صنعتی گلابگیری و صنعت عطر محمدی است که اخیراً کلنگ احداث کارگاه صنعتی گلابگیری در شفت به زمین زده شده اما همچنان لازم در حوزه صنعت عطر گل محمدی که یکی از عطرهای پرفروش و پر مطالبه در جهان و کشورهای آسیایی است، شفت نیز با حمایتهای مسئولان پیشگام شود.
ظرفیت بینظیر گل محمدی شمال ایران در صنعت توریسم کشاورزی
گردشگری کشاورزی با رویکرد گل محمدی نیز از دیگر اهدافی است که باید در سیاستگذاریها دنبال شود. تاکنون چندین دوره جشنواره گل محمدی در روستای گیلده شفت برگزارشده اما لازم است این جشنواره به کنگره گل محمدی در شهرستانهای دیگر نیز توسعه پیدا کند و طی سالهای آینده به یک مقصد گردشگری گل محمدی در شمال ایران تبدیل شود.
به گزارش تیتر گیلان، زمان برداشت گل محمدی همهساله از اواخر اردیبهشت آغاز و تا پایان خردادماه ادامه دارد.