به گزارش تیتر گیلان، حسین(ع) دریای معرفت بود و عاشقان در رکابش، غرق مرام و معرفتش بودند و این قصه دلدادگی و سرسپردگی آغازی برای جاودانه ماندن مودت و محبت دوستدارانش به خاندان آل الله شد.
شیفتگان نبوت و امامت در غرب گیلان بهویژه شفت در سالروز شهادت امام عاشقان، حضرت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و یاران باوفایش با اقامه «مراسم آیینی صبح عزا» (صبح اذان)، ضمن همنوا شدن با شاهدان و همراهان و اسرای کربلا، روح و وجه اجتماعی قیام عاشورا و تعزیت و تسلیت آن را بهجای میآورند.
آئین صبح عزا در شهرستانهای غربی استان گیلان اقامه میشود و نوع خاص اقامه این رسم دیرینه و کهن شفتیها در میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.
شفتیها بهویژه اهالی پیرامونی سه مسجد مستقر در شهر (مسجد پیرسرا، مسجد جامع ولیعصر (عج) و مسجد اباصالح المهدی(عج) شفت) در آئین صبح عزا از شب عاشورا تا اذان صبح به نیت برگزاری آیین صبح عزا در مساجد میمانند.
عزاداران حسینی پس از شبزندهداری و قرائت دعا و زیارت در مساجد و حتی در منازل حاشیهای مساجد پس از اقامه نماز صبح بهصورت دسته عزاداری پیاده و ذکرهای مصیبت وارده بر امام حسین و یارانش در خیابانها و کوچههای شهر تا پیش از سپیدهدم در رثای سرور سالار شهیدان و شهدای کربلا بر سر و سینه میکوبند و به مسجد برمیگردند.
«این صبح عزا است یا محمد، صبح شهداست یا محمد»، «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است، مکن ای صبح طلوع» و یا ذکر دودمه «ای صبح صادق ز افق سر مزن سر مزن، آتش کین بر دل زینب مزن سر مزن» ازجمله قطعات پرتکرار در مراسم آئینی صبح عزا شفت است.
ازجمله برنامههای خاص برگزارشده در آئین صبح عزا شفتیها، حضور دسته عزاداری پیاده در بیت معظم شهدا، هیئتامنای مساجد، خادمان مساجد و خانواده و موالیانی است که طی یک سال اخیر عزیزی را ازدستدادهاند؛ در این اثنی هیئتهای عزاداری مشتمل از زن و مرد، پیر و جوان و کودک و بزرگسال ضمن ذکر مصیبت اباعبدالله الحسین علیهالسلام و اسرای کربلا و هدیه ثواب آن به مرحومان با پذیرایی از طرف صاحب بیت از خانه خارج میشوند.
از وجه تمایز مراسم آیینی صبح عزا شفت میتوان به فریضه صلهرحم، تکریم پیر غلامان امام حسین و شیفتگان حضرتش، نوعدوستی و مودت بین عزاداران و همچنین احسان و ازخودگذشتگی اهالی معرفت حسینی نام برد.