به گزارش تیتر گیلان، حاج سید محسن موسوی، یکی از نامزدهای انتخابات ششمین دوره شوراهای شهر رشت در یادداشتی نوشت:
محلات عینک و ولکس که چند هزار نفر جمعیت دارد، مردم محله ولکس را با تالاب عینکش میشناسند. تالاب عینک از شرق به تقاطع غیرهمسطح شهدای گمنام، از شمال به بلوار شهید افتخاری، از جنوب به پارک دانشجو و مناطق مسکونی غیرمجاز و از غرب به شرکت دخانیات رشت محدود است. این تالاب بزرگترین تالاب شهری ایران و دومین تالاب بزرگ استان گیلان است. این مرداب از مناطق گردشگری مهم شهر رشت محسوب میشود.
محلات عینک، صف سر، ولکس- حمیدیان در سمت غربی شهر واقعشدهاند. اکثر افراد ساکن در این محلات از امکانات و خدمات موردنیاز زندگی محروماند. بخش عمدهای از محدوده محلات فوق جزء طرح توریستی عینک است. اراضی این ناحیه عمدتاً فضاهای کشاورزی بوده که توسط زمینداران بهصورت غیرقانونی تفکیک و به ساختوساز اختصاصیافته است.
از بزرگترین معضلات تالاب رو به نابودی عینک مالکیت آن است. متولی فعلی پهنه آبی این تالاب شهری شرکت آب منطقهای گیلان است. طرحهای متعدد گردشگری تالاب عینک توسط مشاوران و سرمایهگذاران تهیهشده اما فرجامی نیافتهاند. متولی و مالک کل پهنه خشکی این تالاب شهرداری رشت است اما مشکلات مالکیت سطوح آبی و خشکی، مانع عقد قرارداد برای بهسازی و سرمایهگذاری شده است. رفتار سازمان محیطزیست با این پهنه آبی زیبا و منحصربهفرد منفعلانه است.
جاری شدن فاضلاب در محله ولکس شهر رشت باعث آلودگی محیطزیست این منطقه شده و مشکلات فراوانی را برای ساکنان این منطقه به وجود آورده است. با کوچکترین باران، فاضلاب به خیابان و کوچهها سرریز میشود و برای حل آن چارهاندیشی نشده است. بخشهایی از تالاب در میان خانهها اطراف و هجوم کوچهها و ساختوسازهای غیرمجاز به سمت تالاب، در حال از بین رفتن و خشک شدن است. ذیلاً به اهم مشکلات این محلات به شرح زیر است:
۱- انقراض گونه نیلوفر آبی به علت رشد گونه مهاجم سنبل آبی
۲- تخلیه روزانه و شبانه نخالههای ساختمانی و صنعتی و لاستیک در تالاب
۳- ساختوساز غیرمجاز در حریم قانونی دولت و حاشیه این تالاب طبیعی
۴- وجود دو نوع گیاه پیشرونده آبزی از نوع گیاه ” لی ” و ” نی ” در داخل استخر موجب کم شدن مساحت استخر و کدر شدن آب تالاب میشوند.
۵- مرگومیر گسترده ماهیان به دلیل انفجار جمعیتی سرخس آزولا در پهنه این تالاب.
۶- ورود مستقیم فاضلاب و پسابهای صنعتی و شهری به تالاب.
۷- کاهش شدید پرندگان مهاجر
۸- عدم وجود ایستگاه محیطبانی سازمان محیطزیست.
۹- وجود حوزههای مسکونی ناپایدار در بافت های مرکزی و نداشتن سند مالکیت
۱۰- عدم مشارکت برای بهسازی محل
۱۱- عدم وجود فرهنگ و هویت مشخص به علت مهاجرتپذیری بالای منطقه
۱۲- عدم وجود فضاهای جمعی مناسب برای تعامل اجتماعی ساکنان
۱۳- کمبود زیرساختهای فرهنگی و ورزشی برای گذران اوقات فراغت بهویژه برای جوانان
۱۴- شکلگیری فعالیتهای ناسازگار با نواحی سکونتی در برخی از قسمتهای منطقه و نزول کیفیت زندگی محیط شهری
انتهای پیام/