تپش جنگل با توقف طرح زراعت چوب
تپش جنگل با توقف طرح زراعت چوب
در پی اعمال فشار افکار عمومی اجرای طرح‌های زراعت چوب در گیلان متوقف شده درحالی‌که رونق زراعت چوب می‌تواند راهکاری ارزشمند برای صیانت از این گنجینه خدادادی باشد.

به گزارش تیتر گیلان، طبق برنامه ششم توسعه، ۷۵ هزار هکتار کاشت نهال در اراضی و عرصه‌ها برای اجرای طرح توسعه زراعت چوب پیش‌بینی شده است.

در نیمه دوم سال ۱۳۹۹ طرح زراعت چوب در گیلان بر اساس برنامه ششم توسعه با چهار و نیم سال تأخیر از اجرای برنامه در استان شروع شد.

۶ هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی ملی گیلان در قالب طرح زراعت چوب به بخش خصوصی از سوی منابع طبیعی احاله‌مدیریت شد.

درختان زراعت چوب در گیلان که از سال‌ها پیش شروع‌شده طی مزایده‌ای از طریق سازمان جنگ‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور به فروش گذاشته شد.

چوب‌های برداشت‌شده در طرح‌های زراعت به دلالان فروخته نمی‌شود، بلکه مستقیماً به کارخانه‌ها ازجمله صنایع MDF سازی ارسال می‌شود که باعث کاهش قیمت چوب و فرآورده‌های چوبی می‌شود.

از ۱۱ میلیون مترمکعب چوب مصرفی در کشور، پنج میلیون مترمکعب در گیلان مصرف می‌شود و این یکی از دلایل توجه دولت به طرح زراعت چوب است.

طرح زراعت چوب عاملی مهم در جهت حفظ جنگل‌های هیرکانی است و به گفته مسئولان جلوی نابودی این جنگل‌ها را نیز می‌گیرند.

شرکت‌های بهره‌بردار در طرح زراعت، چوب را بریده و بجای آن مجدداً درخت مناسب و ترجیحاً صنوبر می‌کارند.

به گفته مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان درختان در طرح زراعت چوب، جزئی از مزرعه زراعت به‌حساب می‌آیند و جنگل نیست.

البته در پی اعمال فشار افکار عمومی اجرای طرح‌های زراعت چوب در گیلان متوقف شده درحالی‌که رونق زراعت چوب می‌تواند راهکاری ارزشمند برای صیانت از این گنجینه خدادادی باشد.

با افزایش جمعیت و نیاز صنایع به چوب می‌طلبد طرح‌هایی نظیر طرح تنفس جنگل و زراعت چوب در استان‌های مستعدی همچون گیلان رونق پیدا کند.

توقف طرح زراعت چوب اکنون چالشی برای دغدغه‌مندان منابع طبیعی و فرصتی برای قاچاقچیان شده و زمینه را برای تجاوز به جنگل باز می‌کند.

انتهای پیام/