امسال بیمار مبتلا به فاسیولا در گیلان نداشتیم/ مردم مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیرند
امسال بیمار مبتلا به فاسیولا در گیلان نداشتیم/ مردم مراقبت‌های بهداشتی را جدی بگیرند
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه علیرغم شیوع همه‌ساله تاکنون بیمار مبتلا به فاسیولا در گیلان نداشتیم، گفت: مردم باید مراقبت‌های بهداشتی در استفاده از آب‌ها و همچنین سبزی‌های محلی خام را جدی بگیرند.

به گزارش تیتر گیلان، آبتین حیدر زاده امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به‌احتمال شیوع بیماری فاسیولا در گیلان، اظهار کرد: این بیماری معمولاً هرساله در گیلان با توجه به مصرف برخی از سبزی‌های خام محلی و روان آب‌های آلوده شایع می‌شود.

وی با بیان اینکه تاکنون مورد مشکوک مبتلا به بیماری فاسیولا در سال ۱۴۰۰ در گیلان نداشته‌ایم، افزود: مردم باید مراقبت‌های بهداشتی در استفاده از آب‌ها و همچنین سبزی‌های را جدی بگیرند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اذعان به اینکه بیماری فاسیولا عمدتاً از طریق سبزی آلوده به انگل فاسیولا وارد بدن انسان می‌شود، گفت: برای درمان این بیماری نیازی به بستری وجود ندارد و بیماران با مراجعه به‌موقع و مصرف دارو درمان می‌شوند. ولی برای جلوگیری از عوارض دردناک ابتلا لازم است از مصرف سبزی خام محلی خودداری نمایند.

حیدر زاده بر لزوم جدی گرفتن پیشگیری از ابتلا به بیماری فاسیولیازیس تأکید کرد و‌ افزود: افرادی که مشکلات درد مبهم شکمی طولانی‌مدت به همراه هایپر ائوزینوفیلی و سابقه مصرف سبزی‌های محلی به‌صورت خام دارند بهتر است به مراکز جامع خدمات سلامت نزدیک محل زندگی‌شان جهت بررسی مراجعه کنند.

وی با تأکید بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزی‌های محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، افزود: برای پیشگیری از فاسیولا باید سبزی‌های محلی را یا به‌صورت خشک، جوشانده و یا ضدعفونی شده در سرکه سفید مصرف کنند.

انتهای پیام/